Selecteer een pagina

Topsport coaching

Alles en iedereen op 1 lijn, in het belang van de topprestatie

Om een topprestatie te kunnen leveren moet alles kloppen. De mentale en emotionele conditie blijkt vaak net het verschil te maken tussen winnen en verliezen en tussen met of zonder passie je sport beoefenen.

In het licht hiervan begeleiden we topsporters bij de volgdende processen:

 

  • Het (her)vinden van je zin in en passie voor je sport
  • Het maken van de keuze om te stoppen of door te gaan
  • Het versterken van je vermogen om jezelf in je kracht te zetten en te houden, ongeacht je tegenstander of situatie
  • Het versterken van je vermogen om effectieve samenwerkings relaties te creëren met je begeleiders en teamgenoten
  • Het versterken van je vermogen om ondersteunende relaties te creëren met belangrijke mensen in je prive omgeving
De essentie is het zo goed leren kennen van jezelf (wie ben ik, wat wil ik, waarom wil ik dat, wat staat me in de weg en waarom is dat) dat je meer en meer in staat bent om eigenhandig vanuit positieve interne drijfveren je keuzes te maken en je aandacht te focussen op wat werkelijk van belang is gezien de topprestatie die je wilt leveren.

Een belangrijk onderdeel is het steeds beter worden in het eigenhandig en constructief oplossen van problemen waar je tegen aanloopt tijdens trainingen en wedstrijden. Maar ook in de samenwerking met coaches, trainers en teamgenoten en bij de mensen die in je privéleven een belangrijke rol spelen.’

Het doel is om er voor te zorgen dat al je energie in presteren en beter worden gaat zitten. Vanuit interne regie, focus, rust en flexibiliteit.

Samenwerking met de (bonds)coach

Tijdens de begeleiding vindt er op regelmatige basis overleg en afstemming plaats tussen de HSA coach, de topsporter en de (bonds)coach om er voor te zorgen dat de coaching naadloos past in het grotere plan.

Het versterken van de communicatie en samenwerking tussen sporter en (bonds)coach is onderdeel van het traject. Zonodig worden ook andere specialisten uit het begeleidende team betrokken (sportarts, krachttrainer etc.).

Het leven na de topsport

Er komt een moment dat je besluit om te stoppen en om een nieuw leven te gaan leiden. Wellicht heb je keuzes te over of heb je juist geen idee wat je wilt. We begeleiden ex topsporters bij het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden, bij keuzes maken en bij omgaan met alle uitdagingen die zich in het nieuwe leven aandienen.

Meer informatie

    Meld je aan voor topsportcoaching